ZAKLADA


PROGRAMI: #Zaklada #Projekti Ugovorna tijela


Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Nacionala zaklada za razvoj civilnog društva
Nacionala zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Vrapčići je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva nam je krajem 2019. godine odobrila Institucionalnu podršku, na što smo jako ponosni. Institucionalne podrške namijenjene su stabilizaciji i daljnjem organizacijskom i programskom razvoju udruga, povećanju kapaciteta, aktivnosti i usluga, pa zato prvenstveno želimo osigurati kvalitetan i adekvatan prostor za sve planirane aktivnosti udruge.

Najveće prepreke u programskom razvoju udruge predstavljalo je nestalno financiranje ljudskih resursa i neadekvatni prostor u kojem udruga djeluje. Obzirom na okolnosti, udruga je do sada radi entuzijazma i volje pojedinaca ostvarila fantastične rezultate na lokalnom i nacionalnom nivou, a Slavonski Brod postao je važna točka na karti mentalnog zdravlja, i što se tiče struke i udruga koje se bave psihosocijalnom podrškom.

Naši planovi za daljnji razvoj, detaljno opisani u strateškom i operativnom planu udruge, podrazumijevaju jačanje kapaciteta, povećavanje broja ponuđenih aktivnosti korisnicima, poboljšanje uvjeta rada i dnevnog boravka, povećavanje radnih aktivnosti, povećanje mobilnosti korisnika, ponuda raznih sportskih sadržaja, usvajanje novih stručnih znanja, usvajanje europske standardne prakse mentalnog zdravlja u zajednici i promocija mentalnog zdravlja kao i suzbijanje stigme mentalne bolesti.

U iduće 3 godine udruga planira jačanje kapaciteta na svim razinama, proširenje aktivnosti i rješavanje pitanja neadekvatnog prostora.

Institucionalna podrška osigurat će:

- najam adekvatnog većeg prostora za održavanje svih navedenih aktivnost i programa udruge
- stabilizaciju postojećih radnih mjesta
- jačanje administrativnih kapaciteta
- poboljšanje vidljivosti uz unaprjeđenje vizualnog izgleda web stranice
- tiskanje promotivnih materijala
- plaćanje režijskih troškova