MENTALNO ZDRAVLJE

ČLANCI: #Mentalno zdravlje #Prilozi suradnika

Kako (i dalje) očuvati svoje mentalno zdravlje?

Iza nas je šest tjedana strogog boravka kod kuće, izbjegavanja socijalnih kontakata, rada i školovanja od kuće te smanjenih mogućnosti. Šest tjedana potpune transformacije naše svakodnevice, čemu smo se u određenoj mjeri prilagodili, no svejedno s nestrpljenjem iščekujemo dan kada će se sve vratiti na staro. Potpuno je jasno da ovakvim stanjem stvari nismo zadovoljni.

Odgađanje (radnih) obveza

Izostanak obveza i uobičajene životne rutine, zajedno s ograničenim mogućnostima, mogu dovesti do nedostatka motivacije za obavljanjem različitih zadataka, kao što su pospremanje, održavanje osobne higijene ili odrađivanje zadataka vezanih uz posao. Iako su održavanje osobne higijene i higijene prostora vrlo važni za tjelesno i mentalno zdravlje, neadekvatno izvršavanje radnih obveza za one koji trenutno rade od kuće može imati vrlo ozbiljne izravne i neizravne posljedice po mentalno zdravlje, funkcioniranje i egzistenciju osobe.